x

SANSUI AU 111 vintage buizenversterker 2x 40 watt, gereviseerd en mét garantie

€2.500,00

Omschrijving

Beste geïnteresseerden. Er is inmiddels zo veel belangstelling voor dit fantastische apparaat dat we besloten hebben om niet meer te reageren op biedingen, totdat iemand er 2.500 euro voor over heeft. Diegene is automatisch koopman. Dus ... grijp uw kans om voor 2.500 euro eigenaar te worden van deze unieke versterker.

Deze versterker heeft jarenlang trouwe dienst gedaan in een kerk. Nu is hij vervangen door een "moderne" PA-installatie. Bij inkoop bleek dat bijna alle potmeters redelijk stoffig waren en dus allemaal kraakten. Met goed schoon blazen daarna schoon maken met Iso Propyl Alcohol was dit opgelost. Verder was de versterker in prima staat, en hoefde hij alleen maar opnieuw afgeregeld te worden.

 

Met dank aan het Internet:

De transistor wordt meer en meer gemeengoed in de audio / HiFi wereld vanaf halverwege de jaren zestig. Hoge vermogens in audio versterkers waren echter nog wel lastig te behalen. Maar men kon nog steeds op de beproefde buizentechniek vertrouwen. In 1964 ontwikkelde Sansui de AU111 geïntegreerde versterker. Het hieronder beschreven exemplaar is één van de latere series en gebouwd in 1968.

Waar nieuwe tijdperken beginnen, eindigen de oude veelal. Of toch niet? Tot op de dag van vandaag is deze Sansui bij HiFi freaks een geliefde versterker. Enerzijds omdat het ca 50 jaar na introductie nog steeds een goede versterker is. Anderzijds begint er toch wel een kantelpunt te komen tussen verzamelwaarde en daadwerkelijke technologische waarde. Het is tenslotte vrij gemakkelijk om met moderne middelen een betere (buizen) versterker te maken dan deze.

Hoe dan ook, de Sansui AU111 is een knap staaltje buizentechniek waarbij men uit twee 6L6GC eindbuizen 40W weet te persen met 0,8% vervorming. Deze Sansui AU111 versterker mag tegenwoordig het moderne predicaat hybride dragen. De voorversterker voor de platenspeler is namelijk met transistoren uitgevoerd. Zo is het dus een combinatie van buizen en transistoren geworden.

De eindbuizen staan op een anodespanning van 488V. Een ultra lineaire schakeling was niet mogelijk bij deze spanning omdat de schermroosters 'maar' met maximaal 450V gevoed mogen worden. De buizen worden als penthode gebruikt met een kathode terugkoppeling. Dit is een schakeling welke bij de Quad II versterkers ook werd gebruikt. Door deze schakeling kan men toch een lage vervorming verkrijgen.

Specifications
Power output: 40 watts per channel into 8Ω (stereo)

Frequency response: 20Hz to 50kHz

Total harmonic distortion: 0.8

Jouw product inruilen

Het is misschien mogelijk om jouw oude producten om te ruilen voor dit product. Neem contact op met de winkel voor meer info

Adres- en contactgegevens

Dit product wordt aangeboden door Used Products Maastricht.

Used Products Maastricht
Boschstraat 97
6211AW Maastricht

Telefoon: 043-8525787
WhatsApp: 06 8457 6322

Verzendkosten

Pakketten: € 6,95
Brievenbuspost: € 3,95

Garantie

Je krijgt altijd garantie op jouw aangeschafte producten. De duur van de garantie verschilt per product. Bij een boormachine van 15 jaar oud zal dat anders zijn dan bij een nieuwere iPhone 11. De garantie staat altijd op de aankoopbon vermeld. Neem contact op met de winkel als je wil weten hoe lang de garantie voor dit product is.

Wanneer het product niet goed functioneert, proberen wij dit eerst te verhelpen. Lukt dit niet? Dan kun je het product ruilen of ontvang je een tegoedbon. Wij geven alleen in uitzonderlijke situaties geld terug.

Betaalmogelijkheden

  • Pinnen in de winkel
  • Contant in de winkel
  • Overboeking per bank
  • IDEAL in de webshop